Podcast på Iværksætterhistorier

PorcoVision – Fra Studerende til Iværksætter på fuldtid

Med en landbrugsavis i hånden, på et toilet i 2010 blev ideen til PorcoVision født… jep den er god nok og du kan høre om det hele i vores podcast. Denne gang har vi talt med Christian Morten Rasmussen og Christine Friberg Lundby, som sammen med tredjemanden, Christian Moselund, er stifterne af selskabet. I sommeren 2018 blev de begge nyuddannede civilingeniører og er nu gået fuld tid på projektet.

PorcoVision bruger kunstig intelligens til at redde pattegrise ved fødslen

Alene i Danmark omkommer 2,7 millioner pattegrise årligt ved fødslen eller kort efter. Det er ca. 14 % af alle pattegrise. Det er det problem, som PorcoVision er sat i verden for at løse. For landmændene kan desværre ikke være til stede ved alle stalde på en gang. Derfor har de udviklet et intelligent kamerasystem, der via machine learning og brugen af neurale netværk, har lært at detektere når der bliver født en pattegris. Systemet kan registrerer tidsintervallet mellem hver fødsel, og på den måde alarmere landmanden via en app om der er opstået komplikationer. Det frigører ressourcer for landmændende, en øget tryghed og en estimeret dødsrate reduktion på 50 %, hvilket øger dækningsbidraget med ca. 15 %. Det kan mærkes på bundlinjen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Close Menu