Artikel i Effektivt Landbrug

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise


De er i fuld gang og i arbejdstøjet på staldgangen på Sandager Skovgaard i Kværndrup på Midtfyn. – Og det, selvom ingen af dem måske lige havde forventet, at hverdagen kom til at lugte af gris, dengang de valgte at sætte sig på skolebænken og læse til civilingeniører.

Effektivt Landbrug har mødt iværksætterteamet Christine Lundby og Christian Rasmussen, der sammen med deres tredje partner i teamet, Christian Moeslund står bag PorcoVision ApS i Odense.

– Det er egentlig en gammel idé, der har ligget og ulmet, siger Christine Lundby om baggrunden for, at teamet i dag producerer intelligent teknologi, der kan være med til at sikre, at færre pattegrise dør under fødslen.

Det var nemlig helt tilbage i 2010, hvor Christine Lundby gik på gymnasiet, at hun i en landbrugsavis læste om høj dødelighed blandt pattegrise. Og allerede på daværende tidspunkt blev hun grebet af at tage hånd om problematikken. Siden har hun arbejdet videre med idéen, som for alvor tog form, da hun mødte Christian Rasmussen, da de begge startede på at læse en kandidat indenfor iværksætteri og virksomhedsopbygning for to år siden…

LÆS MERE PÅ: https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/svin/digital-overvaagning-skal-saenke-antal-doedfoedte-grise.aspx

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Close Menu